Kaj je SEPA?

Direktne obremenitve SEPA so plačilni instrument, ki omogoča enostavno vplačevanje v Triglav vzajemne sklade, saj se mesečni obrok avtomatsko in redno izvede z vašega bančnega računa.

Namenjene so tistim vlagateljem, ki se odločite za redna mesečna vplačila v izbrani vzajemni sklad ali naložbeno kombinacijo. S podpisom obrazca Soglasje za direktno obremenitev SEPA imetnik računa pooblašča družbo Triglav Skladi, da posreduje navodila za obremenitev plačilnega računa, kar pomeni, da se vam plačilni račun na določen dan v mesecu bremeni z izbranim zneskom.

Katere so ključne prednosti direktnih obremenitev SEPA?

Ključne prednosti direktnih obremenitev SEPA so:

  • prihranek časa, saj vam sredstev ni treba nakazovati vsak mesec sproti s položnico, ampak lahko to prepustite nam;
  • nižji stroški, saj plačate le minimalne transakcijske stroške, del stroškov nakazila pa prevzame tudi družba Triglav Skladi;
  • obisk banke ni potreben, saj vse potrebno uredi za vas družba za upravljanje;
  • sami izberete dan vplačevanja (8., 18. ali 28. dan v mesecu).
Kakšne so dodatne prednosti SEPA v okviru varčevanja z varčevalnim načrtom?

Direktne obremenitve SEPA so najprimernejše pri vplačevanju v varčevalni načrt. Vrednost enote premoženja namreč različno niha, saj je odvisna od posameznega sklada, njegove naložbene politike in trenutnih razmer na kapitalskih trgih. Ker je težko oceniti, kdaj je primeren čas za investiranje sredstev v vzajemni sklad ali naložbeno kombinacijo, priporočamo tistim, ki še nimate izkušenj z varčevanjem na kapitalskih trgih, da svoja presežna sredstva investirate večkratno. To pomeni, da sredstva v enega ali več izbranih skladov ali naložbenih kombinacij vlagate v enakih periodah in zneskih. Omenjenemu postopku investiranja pravimo učinek dobrega povprečja.

Ena najpogostejših napak vlagateljev je, da kupujejo enote premoženja, ko se cena le teh dviguje, in jih prodajajo, ko ta pade. Učinek dobrega povprečja vam pomaga pri kupovanju enot premoženja neodvisno od njihove vrednosti. Na ta način v času nižjih vrednosti enot premoženja kupujete večje število enot kot takrat, ko je vrednost enot višja. Z navedenim načinom investiranja dolgoročno pridobite enote premoženja sklada v povprečju ceneje, zato je tudi dobiček ob prodaji višji.

Kako odprem direktno obremenitev SEPA?
Ali obstaja omejitev mesečnega obroka direktne bremenitve SEPA?

Najnižji mesečni obrok direktne obremenitve SEPA znaša 30 EUR. Vlagatelji lahko spreminjate datum in znesek plačila tako, da pošljete podpisan pisni zahtevek (obrazec Soglasje) po pošti ali faxu (01 300 73 51) na Triglav Sklade z navedbo želene spremembe pri izvrševanju sklenjene direktne obremenitve SEPA.

Kako ukinem direktno obremenitev SEPA?

Za ukinitev direktne obremenitve SEPA morate izpolniti obrazec Soglasje za direktno obremenitev SEPA in ga poslati na naslov Triglav Skladi, Slovenska cesta 54, Ljubljana. Ukinitev direktne obremenitve SEPA pomeni, da prenehate z vsemi nadaljnjimi obremenitvami svojega računa.

 

Dokumenti
Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na http://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Aprila nižji vstopni stroški za 50 %

Preberite več o akciji.