Pet 9 Aug 2013

09.08.2013 - Informacija o prenosu upravljanja Krovnega sklada ABANKA SKLADI

ABANKA SKLADI, družba za upravljanje, d.o.o., Ljubljana in TRIGLAV SKLADI, družba za upravljanje, d.o.o., Ljubljana objavljata na podlagi 270. člena Zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (ZISDU-2; Ur. l. RS, št. 77/11 s spremembami) naslednjo

INFORMACIJO O PRENOSU UPRAVLJANJA KROVNEGA SKLADA ABANKA SKLADI

Na podlagi dne 07.08.2013 pridobljenega dovoljenja Agencije za trg vrednostnih papirjev za prenos upravljanja bo prenosna družba ABANKA SKLADI, družba za upravljanje, d.o.o., Ljubljana, ki upravlja Krovni sklad ABANKA SKLADI in njegove podsklade:

1. ABANKA SKLADI DENARNI EURO, podsklad denarnega trga;

2. ABANKA SKLADI OBVEZNIŠKI, splošni obvezniški podsklad;

3. ABANKA SKLADI URAVNOTEŽENI RAZVITI TRGI, mešani podsklad;

4. ABANKA SKLADI FLEKSIBILNI, mešani podsklad;

5. ABANKA SKLADI AKTIVNI, delniški globalni podsklad;

6. ABANKA SKLADI SVETOVNI, delniški globalni podsklad;

7. ABANKA SKLADI EVROPA, delniški podsklad;

8. ABANKA SKLADI AZIJA, delniški podsklad;

9. ABANKA SKLADI ZDA, delniški podsklad;

10. ABANKA SKLADI EVROPSKI TRGI V RAZVOJU, delniški podsklad;

11. ABANKA SKLADI BALTINORD, delniški podsklad;

12. ABANKA SKLADI AFRIKA IN SREDNJI VZHOD, delniški podsklad;

prenesla upravljanje navedenega krovnega sklada in njegovih podskladov na prevzemno družbo TRIGLAV SKLADI, družba za upravljanje, d.o.o., Ljubljana (v nadaljevanju: TRIGLAV SKLADI).

Prenosna in prevzemna družba bosta opravili v tej informaciji naveden prenos upravljanja, z iztekom katerega bodo nastopile pravne posledice prenosa upravljanja Krovnega sklada ABANKA SKLADI in zgoraj navedenih podskladov na prevzemno družbo TRIGLAV SKLADI, do 09.09.2013.

TRIGLAV SKLADI je na podlagi hkrati pridobljenega dovoljenja Agencije za trg vrednostnih papirjev za sklenitev pogodbe o opravljanju skrbniških storitev za račun krovnega sklada sklenila Pogodbo o opravljanju skrbniških storitev za račun Krovnega sklada ABANKA SKLADI in njegovih podskladov s skrbnikom premoženja Abanko Vipa d.d., Slovenska cesta 58, Ljubljana, ki se bo pričela uporabljati z dnem izvedenega prenosa upravljanja Krovnega sklada ABANKA SKLADI na prevzemno družbo, to je 09.09.2013. S tem dnem bo tudi prenehala veljati med prenosno družbo ABANKA SKLADI, družba za upravljanje, d.o.o. ter skrbnikom premoženja Abanko Vipa d.d. sklenjena pogodba o opravljanju skrbniških storitev za račun Krovnega sklada ABANKA SKLADI in njegovih podskladov.

Dodatne informacije, vezane na predmetni prenos upravljanja in sklenitev nove skrbniške pogodbe, so vlagateljem na voljo na elektronskih naslovih info@abanka-skladi.si ali info@triglavskladi.si oziroma na brezplačni telefonski številki 080 10 19.

Obvestilo je bilo objavljeno 9.8.2013 v časniku Finance in Dnevnik.

 

Uprava družbe

 

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevanje za pokojnino – kdaj je potrebno začeti?

Preberite e-vodič 3 koraki do brezskrbne prihodnosti

Preberite e-vodič