Čet 8 Jul 2021

»Najprej se izobražujte, šele potem vlagajte na kapitalske trge«

Kaj je 40 najstnikov izvedelo na borznem dnevu finančne šole?

Na Triglav Skladih se zavedamo, kako pomembno je finančno znanje, zato se vsako leto znova veselimo sodelovanja v projektu Finančno opismenjevanje mladih, katerega del je tudi Poletna finančna šola.

Poletna finančna šola je čez leta postala že tradicionalna. Zadnji dve leti se je zaradi okoliščin preselila na splet. To udeležence nič kaj ne moti. Nasprotno, z veseljem ugotavljamo, da so mladi izjemno radovedni ter da se zavzeto zanimajo za možnosti, kako bodo ukrojili svojo finančno prihodnost.

Tokratni tretji dan e-poletne finančne šole so se nadobudni udeleženci preselili na svetovne borze v svet trgovanja in naložbenih priložnosti. Vid Pajič, ki med drugim upravlja tudi sklad Triglav Zeleni in Nenad Stanković iz trgovalne platforme Optimtrader sta skušala prenesti del svojih izkušenj in znanja vedoželjnim najstnikom.

Nenad Stanković je, med drugim, pojasnil, kako izbrati delnico, kdaj jo kupiti, pa tudi, ali so »brezplačni spletni brokerji« res brezplačni.

Vid Pajič je mladim udeležencem z grafi prikazal, zakaj se vlaganje v vzajemne sklade dolgoročno izplača. Osvetlil je tudi, kaj se ta hip dogaja na kapitalskih trgih in kako je z inflacijo. »Trenutna inflacija je prehodne narave, menim, da se bo umirila. Ta hip je na visokih ravneh, vendar ne pričakujemo, da bo na tej ravni vztrajala tudi prihodnje leto.« ocenjuje. Hkrati priporoča, da se dolgoročno izplača vlagati v delnice: »Stvar je preprosta – s trenutno odloženo porabo lahko v prihodnosti zapravimo več.« pojasnjuje.

Več s Spletne poletne finančne šole za najstnike si lahko pogledate TUKAJ.

Zagotovo pa želite ostati na tekočem o aktualnih naložbenih priložnostih. Povabimo vas k prijavi na e-novice, kjer prejmete zanimive vsebine iz sveta naložb.

Želimo vam zdravo in brezskrbno finančno prihodnost!

Ekipa Triglav Skladi

Sledite nam lahko tudi na družbenih omrežjih:
    

 

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Strokovni prispevki

Bodo pogonska goriva še naprej tako draga?

Preberi več