Pet 28 Aug 2020

»O borzi in delnicah zdaj vem več kot starši!«

Je navdušeno napisala 15-letna Neža po tretjem borznem dnevu na poletni e-finančni šoli.

Tudi na Triglav Skladih se vsako leto znova veselimo sodelovanja v projektu Finančno opismenjevanje mladih, katerega del je tudi Poletna finančna šola.

Poletna finančna šola je čez leta postala že tradicionalna. Letos je potekala sicer malo drugače v e-obliki. To udeležencev ni nič kaj zmotilo. Nasprotno, z veseljem smo ugotavljali, da so mladi izjemno radovedni ter da se zavzeto zanimajo za možnosti, kako bodo ukrojili svojo finančno prihodnost.

Tokratni tretji dan e-poletne finančne šole so udeleženci spoznavali osnove trgovanja in na koncu videli, kako se lahko kupi tudi slovenska delnica, kar sta jim nazorno skušala predstaviti  naš upravljavec premoženja Vid Pajič in Nejc Lotrič, borzni posrednik pri Iliriki.

Vid je tokrat mladim predstavil osnove vlaganja in pasti, na katere morajo paziti. Petnajstletnega Anžeta je npr. zanimalo tudi, kako je z vrednotenjem delnic, ali so na realnih vrednostih in kako je to povezano s samo tržno vrednostjo podjetja. Kot mu je pojasnil Vid, cena posamezne delnice ni nujno povezana s tržno vrednostjo podjetja. Znanja željni mladi so zastavljali kopico vprašanj o borznih velikanih, kot sta npr. Amazon in Tesla, dotaknili so se aktualne teme »zlato«. Lauro je namreč zanimalo, zakaj vrednosti tako zlata kot delnic rastejo in še mnogo drugih finančnih tem je prišlo na vrsto.

Nejc pa je opozoril na pozitivne in negativne vidike klasičnega in spletnega trgovanja. Mladi so sicer bolj naklonjeni spletnim storitvam, a jih je opozoril, da so klasični brokerji regulirani z regionalnim regulatorjem, imajo pa tudi garancijo premoženja.

Takole so mladi izrazili svoje mnenje o koristih poletne e-finančne šole: »Izpolnilo je vsa moja pričakovanja. Zdaj vem več o delnicah, trgih in preostalih naložbah, kar me je spodbudilo, da bom najverjetneje svoje prihodke vlagala tudi v delniške sklade (seveda z vsemi pretehtanimi tveganji!)," je napisala Laura.

"Po pravici povedano, do danes o borzi in delnicah nisem vedela skoraj nič. Predavatelj Vid Pajič nam je to tako dobro razložil, da menim, da vem celo nekaj več kot moji starši," je povedala 15-letna Neža.

Naj za zaključek napišemo, da šola na interaktiven in sproščen način mladim omogoča pridobivanje osnovnih finančnih znanj, ki jih pri rednem pouku v šoli ne dobijo. Pridobljena spoznanja jim bodo v življenju zagotovo koristila in so dobra popotnica za prihodnje sprejemanje preudarnih finančnih odločitev.

Več s poletne e- finančne šole si lahko pogledate TUKAJ, naše vsebine pa lahko spremljate na družabnih omrežjih Facebook, Instagram, LinkedIn in Youtube.

Želimo vam brezskrbno finančno prihodnost!

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevanje za pokojnino – kdaj je potrebno začeti?

Preberite e-vodič 3 koraki do brezskrbne prihodnosti

Preberite e-vodič

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Ne želite nikoli več zamuditi naslednje naložbene priložnosti? Na spodnji povezavi se prijavite na naše  aktualne novice in ostanite vedno na tekočem.

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Tudi v letošnjem letu smo vam z veseljem na voljo, tako za nasvete
kot tudi upravljanje vaših naložb. Za podrobnejše informacije
kje lahko stopite v stik z nami kliknite na povezavo.

Uspešen začetek novega naložbenega leta vam želi Ekipa Triglav Skladi