Kaj je SEPA?

Direktne obremenitve SEPA so plačilni instrument, ki omogoča enostavno vplačevanje v Triglav vzajemne sklade, saj se mesečni obrok avtomatsko in redno izvede z vašega bančnega računa.

Namenjene so tistim vlagateljem, ki se odločite za redna mesečna vplačila v izbrani vzajemni sklad ali naložbeno kombinacijo. S podpisom obrazca Soglasje za direktno obremenitev SEPA imetnik računa pooblašča družbo Triglav Skladi, da posreduje navodila za obremenitev plačilnega računa, kar pomeni, da se vam plačilni račun na določen dan v mesecu bremeni z izbranim zneskom.

Katere so ključne prednosti direktnih obremenitev SEPA?

Ključne prednosti direktnih obremenitev SEPA so:

  • prihranek časa, saj vam sredstev ni treba nakazovati vsak mesec sproti s položnico, ampak lahko to prepustite nam;
  • nižji stroški, saj plačate le minimalne transakcijske stroške, del stroškov nakazila pa prevzame tudi družba Triglav Skladi;
  • obisk banke ni potreben, saj vse potrebno uredi za vas družba za upravljanje;
  • sami izberete dan vplačevanja (8., 18. ali 28. dan v mesecu).
Kakšne so dodatne prednosti SEPA v okviru varčevanja z varčevalnim načrtom?

Direktne obremenitve SEPA so najprimernejše pri vplačevanju v varčevalni načrt. Vrednost enote premoženja namreč različno niha, saj je odvisna od posameznega sklada, njegove naložbene politike in trenutnih razmer na kapitalskih trgih. Ker je težko oceniti, kdaj je primeren čas za investiranje sredstev v vzajemni sklad ali naložbeno kombinacijo, priporočamo tistim, ki še nimate izkušenj z varčevanjem na kapitalskih trgih, da svoja presežna sredstva investirate večkratno. To pomeni, da sredstva v enega ali več izbranih skladov ali naložbenih kombinacij vlagate v enakih periodah in zneskih. Omenjenemu postopku investiranja pravimo učinek dobrega povprečja.

Ena najpogostejših napak vlagateljev je, da kupujejo enote premoženja, ko se cena le teh dviguje, in jih prodajajo, ko ta pade. Učinek dobrega povprečja vam pomaga pri kupovanju enot premoženja neodvisno od njihove vrednosti. Na ta način v času nižjih vrednosti enot premoženja kupujete večje število enot kot takrat, ko je vrednost enot višja. Z navedenim načinom investiranja dolgoročno pridobite enote premoženja sklada v povprečju ceneje, zato je tudi dobiček ob prodaji višji.

Kako odprem direktno obremenitev SEPA?
Ali obstaja omejitev mesečnega obroka direktne bremenitve SEPA?

Najnižji mesečni obrok direktne obremenitve SEPA znaša 30 EUR. Vlagatelji lahko spreminjate datum in znesek plačila tako, da pošljete podpisan pisni zahtevek (obrazec Soglasje) po pošti ali faxu (01 300 73 51) na Triglav Sklade z navedbo želene spremembe pri izvrševanju sklenjene direktne obremenitve SEPA.

Kako ukinem direktno obremenitev SEPA?

Za ukinitev direktne obremenitve SEPA morate izpolniti obrazec Soglasje za direktno obremenitev SEPA in ga poslati na naslov Triglav Skladi, Slovenska cesta 54, Ljubljana. Ukinitev direktne obremenitve SEPA pomeni, da prenehate z vsemi nadaljnjimi obremenitvami svojega računa.

 

Dokumenti
Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevalni nasveti

Kako v 5 korakih začeti z varčevanjem denarja

Pripravite si svoj načrt