Kakšna je varnost naložb v vzajemnih skladih?

Prvo pravilo uspešnega vlaganja je čim širša razpršenost naložb, tudi v več kot sto različnih podjetij v različnih državah. Vzajemni skladi zato združujejo veliko število majhnih vlagateljev, ki z manjšimi prispevki zberejo večjo vsoto kapitala, posledično pa dosegajo večjo razpršenost sredstev. Ker Triglav Skladom zaupa že več kot 70.000 Slovencev, Družba pa upravlja več kot 600 milijonov evrov naložb, vam lahko zagotovimo pogoje za varno plemenitenje vaših prihrankov.

Kaj delajo finančni strokovnjaki Triglav Skladov?

Usposobljena ekipa upravljavcev premoženja, ki jih zaposluje družba Triglav Skladi, dnevno analizira razmere na trgih ter oceni potencial za ustvarjanje donosa. Zbrani kapital vzajemnega sklada usmerijo v naložbe, ki bodo vlagateljem prinesle pričakovane donose. Enako je v nasprotnem primeru: če investicija ni več donosna, preusmerijo sredstva v primernejše naložbe.

Zakaj je varčevanje v Triglav skladih preglednejše?

Triglav Skladi vam omogočajo, da na enem mestu uredite vse v zvezi s pristopom k skladom, prenosi sredstev med skladi in izplačili. Pooblaščena vpisna mesta najdete po vsej Sloveniji. Da boste stanje svojih naložb lahko spremljali iz udobja vašega naslonjača, smo razvili še portal Moj račun. Na podlagi dnevne objave vrednosti enote premoženja (VEP) lahko s pomočjo aplikacije Vrednost naložbe kadar koli izračunate vrednost svojih naloženih sredstev.

Kaj pomeni fleksibilno vplačevanje?

V sklade in naložbene kombinacije lahko vplačujete v poljubnih zneskih in v poljubnih obdobjih. Če šele začenjate z varčevanjem in nimate večjih sredstev, se lahko odločite za mesečno vplačilo sredstev. Vlagateljem z več sredstvi priporočamo enkratni vložek, ki ga nato po svojih željah povečujete z mesečnimi vplačili. Prav tako sredstva, ki ste jih vložili v sklad, niso vezana, kar pomeni, da lahko enote vzajemnega sklada kadar koli unovčite ali jih prenesete v drug sklad.

Kako lahko dosežem nižje stroške varčevanja?

Stroški varčevanja v vzajemnih skladih za vlagatelje padajo:

  • glede na višino vplačila,
  • glede na obseg sredstev v upravljanju in
  • ob odločitvi za redno mesečno vplačevanje s pomočjo varčevalnega načrta (pri tem vam vstopne stroške zaradi dolgoročnosti varčevanja znižamo za polovico).
S kom se lahko posvetujem o svojih naložbah?

Z našimi finančnimi strokovnjaki se lahko kadarkoli posvetujete o različnih naložbenih rešitvah. Triglav Skladi vam nudimo strokovno prvo obravnavo in osebno svetovanje. Od vaše želje in potreb je odvisno, kako pogosto želite imeti stike s svetovalcem, prek prijave na e-novice pa vam nudimo tudi možnost elektronskega obveščanja o razmerah na kapitalskih trgih in novostih v našem poslovanju.

Dokumenti
Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevanje za pokojnino – kdaj je potrebno začeti?

Preberite e-vodič 3 koraki do brezskrbne prihodnosti

Preberite e-vodič