Za vsako misel smo posadili mlado drevo.

V Gozdu srčnosti smo posadili

2500

dreves.

V okviru akcije Pomladimo gozdove 2021 je nastal Gozd srčnosti.

Slovenski gozdovi so prostor, kjer se naše dihanje umiri. Kjer naravi zaupamo, da s stalno rastjo bogati naše življenje. Tu nas prevzame želja, da poskrbimo za prihodnost in najbližje.

S sodelovanjem v akciji in deljenjem osebnih sporočil za ljubljene v svojih življenjih ste omogočili, da smo zasadili 2500 mladih avtohtonih drevesnih sadik na osiromašenem področju v bližini Uršlje gore. Skupaj smo zagotovili, da bodo naši gozdovi ostali prostor druženja, aktivnosti in bogate naravne dediščine. Hvala.

OBIŠČI GOZD SRČNOSTI

Srčne misli

IZAK

Kmalu se nam boš pridružil in postal član najine družine. Mami in tati te že nestrpno pričakujeva, mali Izak, zato ti namenjava to drevo, ki bo rastlo skupaj s tabo.

Milena in Darjo

BABI IN DEDI

Skupaj jih štejeta že 160. Vajina ljubezen premaguje čas in nas uči, kako pomembno je stati eden drugemu ob strani v lepih in težkih trenutkih.

Vajini vnučki

MIRELA

Ljubica moja, za tvojo petdesetko prav posebno darilo. Naslednje leto pa se sprehodiva ob njem in nazdraviva na še eno desetletje.

Matic

MAMI

Tvoja domača marmelada je v kozarce spravljena ljubezen. Hvala ti, mami, in naj najini skupni spomini rastejo tako kot to mlado drevo!

Jure

MANCA

Kljub tvoji sramežljivi naravi in dejstvu, da ti včasih ne pusti odpreti tvojih občutkov do mene, vse vidim v tvojih očeh. O ljubezni, ki jo imaš do mene, govorijo bolj kot besede. Draga, ljubim te veliko in še bolj.

Irenej

REX

Sedaj nisi več med nami. Veselo in brez bolečin tekaš med oblaki in se podiš za žogicami, ki so jih pozabili ostali psi. Življenje brez tebe je pusto, vendar ostajajo spomini. Rex, bodi priden še naprej.

Tina

Preglej čudovita, pristna in ljubeča sporočila, ki ste jih sodelujoči posvetili svojim ljubljenim ne samo svojim otrokom, staršem in starim staršem, pač pa tudi prijateljem, partnerjem, domačim ljubljenčkom. Nastalo je ljubezensko pismo vsemu dobremu, kar ljudje nosimo v sebi.

PREBERI SRČNE MISLI

Drevesa srčnosti
za ljubljene osebe

V Gozdu srčnosti smo posadili

2500

dreves.

Avtohtone vrste v
Gozdu srčnosti

 • Macesen

  Larix decidua

  Je naš edini iglavec, ki jeseni postane zlatorumene barve in pozimi odvrže iglice. Macesnov gozd je svetel, saj krošnje prepuščajo veliko svetlobe, iglice na tleh pa omogočajo mehak korak. Po ljudskem verovanju v macesnovih gozdovih domujejo gozdne vile, zato moramo nanje še posebej paziti.

 • Smreka

  Picea abies

  Je najbolj številčna drevesna vrsta pri nas. Najdemo jo povsod, z izjemo suhega obalnega pasu in močvirnatih predelov Panonske nižine. Sadimo jo predvsem zaradi mehkega in prožnega lesa. Najdebelejša smreka je Bohinjska kraljica, ki ima premer kar 169 cm.

 • Bukev

  Fagus sylvatica

  Je v naših gozdovih izredno pogosta. Če bi gozdove povsem prepustili naravnemu razvoju, bi bukev predstavljala kar 58 % vsega drevja. Deblo ima sivo in gladko skorjo, ki jo zlahka prepoznamo. Mlada drevesa rada rastejo v senci drugih dreves in tako soustvarjajo mešane gozdove. Občutljiva je na sončne opekline.

 • Jerebika

  Sorbus aucuparia

  Je gozdno drevesce, ki ga velikokrat srečamo tudi v urejenih vrtovih. Maja jo krasijo številna bela socvetja, ki dopolnijo zeleno lepoto gozda. Kasneje razvije živo rdeče plodove, ki so v večjih skupinah toliko bolj opazni in jih ne moremo spregledati. Zraste tudi do 15 metrov visoko.

Narava s stalno rastjo bogati naše življenje.

Ekološko naravnani ljubitelji narave, ki se zavedate, da v okolju puščate svoj odtis in ga skušate čim bolj zmanjšati: izberite sklad, ki investira sredstva v delnice podjetij, ki so v svoji panogi med vodilnimi na področju družbene odgovornosti.

Prava izbira za vse, ki želite del svojih privarčevanih sredstev plemenititi z naložbami v bolj zeleno socialno in družbeno okolje, potrošniške navade in življenjski slog.

Spoznaj sklad Triglav Zeleni