Kje lahko pristopim k Triglav vzajemnim skladom?

K Triglav vzajemnim skladom pristopite s podpisom pristopne izjave. Podpis pristopne izjave lahko opravite:

Kaj potrebujem ob pristopu kot fizična oseba?

Če želite pristopiti kot fizična oseba, potrebujete:

 • veljaven osebni dokument (npr. osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje),
 • davčno številko,
 • podatek o bančnem računu (številka TRR in naziv banke).
Kaj potrebujem ob pristopu, če sem mladoleten/a?

Če še niste polnoletni, boste morali pristop opraviti skupaj s svojim zakonitim zastopnikom (starš/i). Potrebujete veljaven osebni dokument, davčno številko in podatke o bančnem računu (številka TRR in naziv banke). 

Kaj potrebujem, če želim pristopiti kot pravna oseba?

Če želite pristopiti kot pravna oseba, potrebujete:

 • veljaven osebni dokument zakonitih zastopnikov/pooblaščencev (npr. osebna izkaznica, potni list ali vozniško dovoljenje),
 • davčno številko zakonitih zastopnikov/pooblaščencev,
 • notarsko overjen izpis iz sodnega ali drugega javnega registra, ki ne sme biti starejši od treh mesecev,
 • podatke o dejanskih lastnikih,
 • davčno številko pravne osebe,
 • matično številko pravne osebe,
 • številko transakcijskega računa pravne osebe,
 • žig pravne osebe (če posluje z žigom),
 • če pristop opravlja pooblaščenec pravne osebe, ta potrebuje pooblastilo družbe za zastopanje.
Kaj prejmem ob pristopu?

Ob podpisu pristopne izjave boste prejeli:

 • Ključne podatke za vlagatelje,
 • predstavitveno brošuro,
 • svojo kopijo pristopne izjave in
 • plačilne instrukcije, s katerim lahko opravite vplačilo v izbrane sklade.

Kot vlagatelj lahko zahtevate tudi Prospekt krovnega sklada ter polletno in letno poročilo krovnega sklada.

Kako poteka vplačilo?

Izbirate lahko med naslednjimi načini vplačevanja:

 • posamičnimi oziroma enkratnimi vplačili,
 • rednimi mesečnimi vplačili s pomočjo direktne obremenitve v okviru varčevalnega načrta ali
 • se odločite za oboje hkrati: večji znesek sredstev vplačate enkratno, hkrati pa mesečno varčujete s pomočjo direktne obremenitve v okviru varčevalnega načrta.

V sklad ali naložbeno kombinacijo lahko vplačate z nakazilom sredstev na transakcijski račun izbranega sklada ali naložbene kombinacije s pomočjo plačilnega naloga.

 • Vplačate lahko poljubno izbran znesek, ki v primeru vplačila v naložbeno kombinacijo ali vplačila preko direktne obremenitve ne sme biti nižji od 30 EUR.
 • Plačilo lahko izvršite na katerikoli banki, pošti ali preko e-bančništva.
 • Vplačani znesek se preračuna v enote premoženja sklada.
 • Vlagatelj ob enkratnem vplačilu prejme potrdilo o vplačilu in nov predtiskani nalog, v primeru mesečnih vplačil preko varčevalnega načrta pa vlagatelj prejme zbirno potrdilo za posredovana vplačila v določenem obdobju.
Dokumenti
Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Strokovni prispevki

Bodo pogonska goriva še naprej tako draga?

Preberi več