Triglav Skladi 03.1 Kaj so vzajemni skladi

Kaj so vzajemni skladi?

V nasprotju z varčevalnim računom, kjer vrednost vaših prihrankov počasi narašča z mesečnimi obrestmi, je pri varčevanju z vlaganjem oz. investiranjem v sklade zgodba nekoliko drugačna. Pri investiranju v sklade kupujete vrednostne papirje, delnice in obveznice, ki so razporejeni v portfelju skladov.

Njihova vrednost je nepredvidljiva, saj nenehno niha. Naši finančni strokovnjaki ta nihanja na trgu pozorno spremljajo. Na podlagi padanja in naraščanja vrednosti posameznih vrednostnih papirjev vaša sredstva premeščajo tako, da zagotovijo najnižje možne izgube in največji donos.

Pri varčevanju v Triglav vzajemnih skladih vam torej ni treba dnevno spremljati vrednosti delnic, to namesto vas opravimo mi in tako preprečimo, da med kupovanjem in prodajo ne prihaja do napak, ki lahko povzročijo padec vaših naložb. S takšnim načinom investiranja smo po navadi manj uspešni.

Triglav Skladi 03.2 Varcujte z rednimi mesecnimi vplacili

Varčujte z rednimi mesečnimi vplačili

Izgube na račun nihanja trgov lahko preprečite tudi z rednim mesečnim vlaganjem. Finančni strokovnjaki temu pravijo »učinek dobrega povprečja«. Cene vrednostnih papirjev na trgu vseskozi variirajo, zato boste z rednimi mesečnimi plačili skozi leta pridobili več, kot če bi enako vsoto denarja investirali enkratno.

Z rednim in dolgoročnim varčevanjem v skladih boste zmanjšali tveganje za izgube in povečali svoj donos.

Če vas zanima, koliko denarja lahko privarčujete s svojimi finančnimi zmožnostmi, lahko za informativni izračun uporabite naš vlagateljski kalkulator.

Triglav Skladi 03.3 Investirajte vec z odgovornim razporejanjem odhokov

Investirajte več z odgovornim razporejanjem prihodkov

Vrednost vaše naložbe je odvisna tudi od višine sredstev, ki jih mesečno investirate v sklade. S preudarnim upravljanjem financ lahko več denarja namenite varčevanju.

Za upravljanje financ lahko uporabite več različnih metod, pomembno pa je, da se tega lotite sistematično in tudi dosledno sledite načrtu. Le s pravim ravnovesjem med prihodki in odhodki lahko svoj denar razporedite tako, da boste lahko varčevali.

Finančni strokovnjaki med drugim prisegajo na tako imenovano metodo 50-30-20. Gre za preprosto razporeditev stroškov, ki ni odvisna od višine vašega mesečnega prihodka, zato je primerna za vsakogar. Mesečno 50 % prihodkov namenite nujnim oz. fiksnim stroškom, 30 % osebnim željam in preferencam, ki se skladajo z vašim načinom življenja, preostalih 20 % namenite varčevanju.

Triglav Skladi 03.4 Prvi korak je varcevalni nacrt

Prvi korak je varčevalni načrt

Če niste prepričani, katera oblika varčevanja je za vas najprimernejša, se lahko vedno obrnete na naše finančne strokovnjake. Brezplačno vam bodo pripravili osebni varčevalni načrt, prilagojen vašim željam in potrebam. Skupaj boste tako poiskali najboljšo rešitev.

Naložbeni skladi

Zaslužite si več, zato preverite naložbene priložnosti, ki vam lahko učinkovito pomagajo plemenititi vaše premoženje.

 • 1

  Registrirajte se

  Registracija je hitra in enostavna. Potrebujete le nekaj osebnih podatkov.

 • 2

  Potrdite identiteto

  Za potrditev identitete potrebujete veljavno digitalno potrdilo.

 • 3

  Uredite prihranke

  Nastavite si ponavljajoča mesečna vplačila, vložite že privarčevana sredstva ali kombinacijo obojega.

 • 4

  Ohranite nadzor

  Glede na želene donose in razmere na trgu lahko s sredstvi prosto razpolagate in jih razporejate med Triglav Skladi.

Odpri račun

Varčevanje v skladih

Ostanimo v stiku

Splača se biti dobro informiran, sploh ko gre za vaš denar. Naše e-novice so najboljša bližnjica do najaktualnejših tem in informacij o dogajanjih na finančnih trgih.