Finančno načrtovanje za desetletja življenja

ts feb 24 1

Na življenjski poti se naši cilji spreminjajo. Od želja v mladosti do sanj v času upokojitve - vsako obdobje prinaša edinstven sklop ambicij in finančnih vidikov.

Pri Triglav Skladih se zavedamo, da se življenjski cilji spreminjajo, pot do njih pa ostaja nespremenjena. Do njihove izpolnitve vodi le skrbno finančno načrtovanje. Raziskali smo, kako lahko uskladitev finančnih odločitev z življenjskimi fazami pomaga uresničiti vaše sanje, pri čemer poudarjamo pomen zaupanja, strokovnosti, objektivnosti in preudarnosti pri upravljanju vašega premoženja.

Dvajseta: Postavljamo temelje

Dvajseta leta so čas raziskovanja in ustvarjanja temeljev za prihodnje uspehe. Finančni cilji pogosto vključujejo potovanja, prve bivanjske rešitve in izpolnjevanje vsakodnevnih želja. To je odličen čas za začetek varčevanja, tudi če imate skromne prihodke. Vlaganje v razpršene sklade lahko zagotovi osnovo za rast in sčasoma prinaša prednosti obresti na obresti. To je tudi primeren trenutek za začetek načrtovanja upokojitve. Da, upokojitev se zdi oddaljena za eno celo življenje, vendar lahko zgodnje načrtovanje pomembno vpliva na vašo varno finančno prihodnost.

Trideseta: Dom in družina

Ko vstopite v trideseta leta, postane vaše finančno okolje bolj zapleteno. Mnogi želijo kupiti svoj prvi dom, si ustvariti družino ali napredovati v karieri. To obdobje zahteva bolj strukturiran pristop k varčevanju in naložbam. Uravnoteženje plačil kredita ali najemnine, sredstev za potrebe otrok in razmišljanje o prispevkih za pokojninsko varčevanje zahtevajo disciplinirano finančno strategijo. Ključna postane razpršenost varčevanja, pri kateri se naložbe razporedijo v različne razrede sredstev, da se zmanjša tveganje, hkrati pa se poskuša doseči čim boljša rast.

Štirideseta in petdeseta: Leta najvišjih zaslužkov

Štirideseta in petdeseta leta so za večino ljudi obdobje najvišjih zaslužkov, ko se osredotočajo na čim večje prihranke, odplačevanje dolgov in priprave na upokojitev. Finančni cilji se tako preusmerijo v bolj konservativne naložbe s poudarkom na ohranjanju kapitala in ustvarjanju donosa. To je tudi čas za pregled in prilagoditev finančnega načrta, s čimer si zagotovite, da je usklajen z vašimi pokojninskimi cilji, upoštevate stroške zdravstvenega varstva in morebitne spremembe življenjskega sloga v času upokojitve.

Pred upokojitvijo in po njej

Ko se približujete upokojitvi, se finančno načrtovanje osredotoča na zagotavljanje stabilnega dodatka k pokojnini, ki bo omogočal ohranjanje vašega življenjskega sloga. To vključuje strateške načrte izplačil iz vaših prihrankov in naložb, da bi zmanjšali davčne posledice in zagotovili dolgotrajnost sredstev. Upokojitev je tudi čas, ko lahko uživate v sadovih svoje vseživljenjske finančne preudarnosti in se predajate potovanjem, ukvarjanju s hobiji ali preživljanju časa z bližnjimi.

Pri Triglav Skladih poudarjamo pomen prilagojenega varčevalnega načrta ne glede na življenjsko obdobje, v katerem se nahajate. Naš pristop temelji na zaupanju, strokovnosti, objektivnosti in preudarnosti ter vas vodi skozi življenjsko finančno pot. Prepričani smo, da lahko z informiranimi in strateškimi finančnimi odločitvami v vsakem življenjskem obdobju dosežete svoje spreminjajoče se cilje, ne da bi ogrozili svojo varnost v prihodnosti.

Sklenite Načrt varčevanja z investiranjem že danes

Načrt varčevanja z investiranjem je zasnovan tako, da je uporabniku prijazen in lahko razumljiv. Gre za preprost način, s katerim lahko glede na svoje finančne cilje izberete primerne Triglav vzajemne sklade ter vzpostavite redna mesečna vplačila.

Če se boste odločili za odprtje načrta varčevanja, boste deležni polovičnih vstopnih stroškov v primerjavi z vlagatelji, ki izberejo enkratna vplačila v sklade.

Za več informacij obiščite spletno stran načrta varčevanja z investiranjem.