Zakaj skladi ne obljubljajo ekstremnih donosov?

Zakaj skladi ne obljubljajo ekstremnih donosov v2

Ste tudi sami pomislili, da bi lahko v dobi bitcoinov in ostalih kriptovalut z nakupom ob pravem času prišli do hitrega zaslužka? Seveda! Kaj pa, če bi kupili nepremičnino in jo oddajali preko popularnega Airbnbja? Tudi tukaj se da hitro zaslužiti. Vendar je hiter zaslužek vedno povezan z visokim tveganjem.

Vzajemni skladi so varni in uspešni

Vzajemni skladi so odličen način, s katerim lahko uspešno in predvsem varno plemenitimo svoje premoženje. Že samo hiter pregled tečajnic nam pove, da so v obdobju zadnjih petih let skladi izjemno donosni. Kupljene enote premoženja že po krajšem obdobju pridobivajo na svoji vrednosti in dolgoročnejša kot je naložba, bolj stabilna je.

Varne naložbe in njihova donosnost

Kakšen pa je zadovoljiv donos pri vlaganju v sklade? Varne naložbene kombinacije, kot je recimo naša Triglav Umirjeni, imajo pričakovani donos 3 %. Če bi recimo 10 let vlagali po 50 evrov, bi v sklad vplačali 6.000 evrov, na koncu pa privarčevali vsoto 6.972 evrov. Če bi isto taktiko ohranili 20 let, bi vplačali 12.000 evrov in na koncu privarčevali 16.343 evrov. To pa ni več zanemarljiv znesek, kljub temu, da ste izbrali eno najbolj varnih naložbenih opcij. Če bi se odločili za srednje tvegani sklad Triglav Renta, pa bi ob 5 % donosnosti po 20 letih privarčevali 20.290 evrov.

Vlagajte preprosto in pregledno

Kam boste pa vi vložili svoje premoženje? Ste resnično pripravljeni izbrati tvegane naložbe, kjer lahko hitro veliko pridobite in obenem izgubite vse. Kaj pa nakup nepremičnine, v katero bo treba vedno znova vlagati, plačati davke in imeti veliko dodatnega dela z njenim oddajanjem in stroški popravil zaradi najemnikov. Je to res najboljša naložba za vas?

Vlaganje v vzajemnih skladih je preprosto in pregledno. Odločite se lahko za mesečno varčevanje manjših zneskov ali pa enkraten poljuben vložek. Vaša sredstva so skozi celotno vlaganje visoko likvidna in jih lahko kadarkoli izplačate. Upravljanje enostavno prepustite strokovnjakom, obenem pa država spodbuja vaše varčevanje in z leti manjša davek, ki ga boste morali plačati od kapitalskega dobička. In največja prednost skladov? Z dolgoročnim vlaganjem si lahko varno in brez posebnega truda zagotovite plemenitenje sredstev, s katerimi si boste lahko kasneje uresničili pomembno željo.

Ustvarite svoj Varčevalni načrt in začnite korak za korakom uresničevati varnejši in realen finančni načrt za svojo prihodnost. Preverite naše naložbene kombinacije in njihove prednosti, pridite na pogovor s svetovalcem in nam zaupajte upravljanje vaših dodatnih sredstev. Zaupa nam 110.000 vlagateljev in zanje upravljamo milijardo EUR finančnih sredstev.