Kaj je vzajemni sklad?

Vzajemni sklad je najbolj razpršen, transparenten, varen in stroškovno učinkovit finančni instrument za plemenitenje vašega premoženja. Preberite, kako deluje in kakšne prednosti vam nudi.

Vzajemni sklad je združeno premoženje večjega števila lastnikov – vlagateljev. S tako zbranim premoženjem upravljavci v družbi za upravljanje na kapitalskih trgih kupujejo različne vrednostne papirje. Lastniki vzajemnega sklada ste vlagatelji, ki vanj vlagate denarna sredstva in s tem kupujete enote premoženja vzajemnega sklada.

Vlaganje v vzajemni sklad je podobno trgovanju z vrednostnimi papirji na borzi, le da v primeru vzajemnega sklada skrb za naložbo in spremljanje nihanj na trgih prepustite Triglav Skladom in njihovim finančnim strokovnjakom z dolgoletnimi izkušnjami. Ker ima sklad na voljo več premoženja, omogoča manjšim zasebnim vlagateljem, da z nižjimi stroški dosežejo večjo razpršenost naložbe kot pri neposrednem investiranju v vrednostne papirje, s tem pa se poveča varnost naložbe.

Dokumenti
Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Strokovni prispevki

Najpomembnejši teden v letošnjem letu?

Preberi več