Zakaj vlagati v sklade?

Skladi so aktivno upravljana finančna naložba, kjer za vaše prihranke skrbijo finančni strokovnjaki. Glede na želeno razmerje med varnostjo in donosnostjo lahko izbirate med različnimi podskladi, kot so Triglav Preudarni, Triglav Aktivni, Triglav Zeleni, Triglav Tehnologija in drugi.

Za povprečnega vlagatelja so skladi praviloma varnejši od neposrednega vlaganja v delnice ali plemenite kovine. Vaši prihranki so z naložbo v sklad razpršeni, kar že po definiciji pomeni večjo varnost.

Ob tem najbrž ni treba posebej poudarjati, da je vlaganje v sklade na dolgi rok donosnejše od hranjenja denarja na bančnem računu, kjer zaradi inflacije vaši prihranki izgubljajo vrednost.

Informacije so vaša moč

Premišljeno varčevanje je neločljivo povezano s kakovostnimi finančnimi informacijami. Zato naši strokovnjaki redno pripravljajo poglobljene članke, nasvete in komentarje, ki vam bodo pomagali sprejemati dobre finančne odločitve.

Za začetek vam svetujemo članek, v katerem boste izvedeli, zakaj je dober finančni svetovalec vaš neprecenljiv zaveznik.

PREBERITE ČLANEK >

Začnite varčevati v skladih

Zakaj ne bi že danes začeli varčevati donosneje? Izberite najenostavnejši način varčevanja v skladih – varčevalni načrt.

Kliknite gumb in izvedite vse o tem priljubljenem načinu varčevanja.