Sklenite svoj varčevalni načrt

Varčevalni načrt je enostavna in stroškovno učinkovita oblika dolgoročnega varčevanja. Pomaga vam, da se z rednimi mesečnimi vplačili izognete pastem hitrih finančnih odločitev.

Zakaj varčevalni načrt in kako varčevati?

Prav tako, kot načrtujemo preživljanje prostega časa, izlete in počitnice ter sestavljamo nakupovalne sezname, moramo razmišljati tudi o prihodnosti naših financ. Varčevanje po navdihu vas ne bo pripeljalo do zastavljenega cilja, ampak boste prihranili več, če boste sledili vnaprej začrtanemu varčevalnemu načrtu.

Prednosti varčevalnega načrta
  • Enostavnost. Z varčevalnim načrtom plemenitite svoja sredstva z rednimi mesečnimi vplačili v poljubne sklade Krovnega sklada Triglav vzajemni skladi. Redno vplačevanje, ki kar v največji meri izkorišča učinek dobrega povprečja, je ena od bistvenih prednosti varčevalnega načrta.
  • Prihranek pri stroških. Zaradi dolgoročnega rednega mesečnega vplačevanja nudi varčevalni načrt ugodnosti pri obračunu vstopnih stroškov.
  • Optimizacija donosnosti. Varčevalni načrt zagotavlja optimalnejše povprečne nakupne vrednosti enot premoženja in s tem večjo možnost za doseganje donosov.
  • Fleksibilnost. Varčevalni načrt nudi optimiranje privarčevanih finančnih sredstev glede na zastavljeni varčevalni cilj, saj omogoča prenose (prehode) sredstev med skladi.
  • Likvidnost. Vplačana sredstva niso vezana in so vlagatelju vedno na voljo, kadar jih potrebuje.
  • Začasna prekinitev vplačevanja (moratorij). V primeru, da vlagatelj začasno ne more vplačevati predvidenih zneskov v varčevalni načrt, lahko kadarkoli s pisnim obvestilom, poslanim na Triglav Sklade, začasno prekine vplačevanje za poljubno obdobje, ki pa ne sme biti daljše od enega leta. Po tem obdobju je vlagatelj zopet zavezan vplačevati dogovorjene zneske, sicer se mu varčevalni načrt prekine.
  • Prehodi med podskladi znotraj Krovnega sklada. Vlagatelj lahko v obdobju varčevanja brez dodatnih stroškov menja sklade, v katerih plemeniti svoja sredstva.Brez mesečnih limitov. Vlagatelj ima možnost vplačati v varčevalni načrt tudi dodatna presežna sredstva.
Kako deluje varčevalni načrt?

Pri varčevalnem načrtu mesečno vplačujete sredstva v izbrane sklade in tako postopoma na učinkovit in preprost način gradite svojo finančno varnost. Koliko lahko privarčujete z rednimi mesečnimi vplačili, izračunajte s finančnim kalkulatorjem.

Več informacij o varčevalnem načrtu poiščite na strani pogosta vprašanja o varčevalnem načrtu; več o razlogih za tehtno načrtovanje varčevanja in o pomenu razpršenosti sredstev pa preberite v priročniku 5 korakov finančnega uspeha

Za več informacij izberite
Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Strokovni prispevki

Bodo pogonska goriva še naprej tako draga?

Preberi več