Ko si mlad, je veliko lažje začeti z podjetništvom

Ko si mlad je veliko lazje zaceti z podjetnistvom

Anže Miklavec in Stella Korošec iz podjetja Equa d.o.o., ki je znano po svojih dveh mednarodnih blagovnih znamkah - stekleničkah za vodo Equa in kavnemu programu Goat Story sta prepričana, da so študentska leta prava za spoznavanje podjetništva.

Po Anžetovih besedah je v teh letih oportunitetni strošek zelo majhen, zato je veliko lažje sprejemati bolj tvegane odločitve. “Za študenta je tveganje veliko manjše kot za nekoga, ki že ima družino, večje stroške, …Poleg tega je vsako podjetje na začetku tudi najbolj delovno intenzivno in kot študent imaš za to na voljo dovolj časa. Večina podjetnikov se na to pot ravno iz teh razlogov poda v študentskih letih ali pa tega ne naredijo nikdar. Hkrati pa mlajši kot si, bolj razumeš vse nove tehnologije, saj z njimi rasteš,” še dodaja Anže.

Stella je prepričana, da so izkušnje kdaj lahko tudi ovira. “Zavedanje, kaj vse lahko gre narobe, omejujejo. Povečujejo zadržanost in omejujejo stopnjo tveganja, ki smo jo pripravljeni sprejeti.” Anže na koncu doda še, da to ne velja le za podjetništvo pač pa kariero na sploh. prepričan je, da moraš v začetni fazi čim več stvari preizkusiti, zamenjati in neuspeti.