Koliko je v resnici vreden vaš čas?

Naslovna v2

Ste eden tistih, ki si želijo za vse poskrbeti sami? Se vam zdi odvečni strošek, da najamete nekoga za delo, ki ga lahko, čeprav malce manj dobro, opravite sami? Se lotite pleskanja stanovanja, popravljate gospodinjske aparate, cele vikende porabite za pospravljanje hiše, pomivanje oken in urejanje okolice?
Vsekakor je najemanje pomoči in strokovnjakov za določena opravila dodaten strošek. A ste se kdaj tudi vprašali, koliko pa je v resnici vreden vaš čas?

Poglejmo primer.
Pralni stroj prične puščati. Ko končno pride težko pričakovani vikend, se lotite popravila. Ko ugotovite, da nimate pravega orodja, skočite v trgovino z orodjem in kupite nekaj ključev in izvijač. S pravim orodjem se sedaj lahko lotite popravila, a nekako ne morete odkriti, kje bi lahko bila napaka. Med popravljanjem si ogledate nekaj videov na spletu z namigi strokovnjakov, kaj bi lahko bil razlog za določene težave pri stroju. Ko se sobota že preveša v popoldne, le odkrijete težavo in ugotovite, da potrebujete novo cev in tesnilo. Po kosilu se ponovno odpravite v trgovino po rezervne dele in ker niste prepričani, katera tesnilka je prava, za vsak slučaj kupite tri. Škoditi ne more, bo prišla prav ob kakšni drugi priložnosti. Doma si ogledate še video, kako se najlažje lotiti menjave nadomestnih delov in lotite se dela. Uspešno zaključite popravilo. Stroj priključite na vodo, postavite nazaj na mesto, kjer običajno stoji, in ga še preizkusite. Voda ne pušča. Stroj deluje. Ponosno si privoščite kozarček priljubljene pijače in se utrujeni zleknete na kavč, saj se je sobota že prevesila v večer. Razmišljate, da ste uspeli prihraniti kar nekaj evrov, ki bi jih namenili serviserju.

Ste res prihranili?

Koliko so stali ključi in izvijač? Pa tesnilke, ki jih niste potrebovali? Koliko goriva ste potrebovali, da ste se dvakrat zapeljali v nakupovalno središče? Kaj pa vaš čas? V popravilo, ki ste ga sicer uspešno zaključili, ste vložili celotno soboto. Soboto, ki bi jo sicer lahko preživeli z družino nekje na prostem, se zabavali, si oddahnili po napornem delovnem tednu. Za delo, ki bi ga izkušeni strokovnjak najverjetneje končal v slabi uri, ste porabili cel dan. Je to res prihranek ali ste pravzaprav prihranili zelo malo in zapravili veliko?

Stopimo korak nazaj

Razmislite, koliko stvari počnete samo zato, ker imate na koncu občutek, da ste nekaj prihranili, a v resnici zapravite ogromno svojega časa. Časa, ki nam ga že tako ali tako primanjkuje. Časa, ki ga nato zmanjka za druženja s prijatelji in družino, časa, ki ga nato zmanjka za počitek in rekreacijo. Je nekaj prihranjenih evrov res več vredno kot vaš čas?

Tudi za naložbe naj poskrbijo strokovnjaki

Večkrat se srečamo s posamezniki, ki leta niso želeli najeti finančnega strokovnjaka, ki bi jim pomagal pri naložbah in varčevanju, zgolj zaradi stroškov provizije upravljanja. Sami nato raziskujejo finančne trge, berejo analize, dnevno spremljajo trgovanje in ob vsem skupaj doživljajo tudi veliko stresa. Pa se ponovno vprašajmo - gre res za prihranek?

Prednosti upravljavcev premoženja

Ena od glavnih prednosti finančnega upravljanja je dostop do strokovnjaka, ki je usposobljen za upravljanje z različnimi oblikami investicij. Ti strokovnjaki imajo poleg izobrazbe s tega področja predvsem dolgoletne izkušnje z delom in upravljanjem osebnih financ svojih strank. Imajo raziskovalna orodja za pridobivanje podatkov, ki jih potrebujejo, da lahko vsaki stranki kar najbolje pomagajo. Na podlagi preteklih izkušenj imajo znanje o tem, kako lahko iz dane situacije za svoje stranke potegnejo kar največ.

Poskrbite za svojo prihodnost in svoje premoženje

Vlaganje v sklade je zaradi svoje tradicije in dobrih donosov eden od najbolj uveljavljenih in varnih načinov upravljanja premoženja. Varčevanje v skladih se obrestuje v vseh življenjskih obdobjih, zato nikar ne odlašajte. Priskrbite si finančno rezervo za nepredvidljive situacije, uresničite svoje življenjske želje ali investirajte v prihodnost svojih otrok. Sodelujte z našimi vrhunskimi strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami, ki se vam bodo posvetili, saj v ospredje vedno postavljamo individualno obravnavo in strankam nudimo celovito strokovno svetovanje ter usmerjanje pri sprejemanju premišljenih finančnih odločitev.

Če ne veste, kje začeti, je varčevalni načrt morda pravi naslednji korak. Gre za eno najbolj priljubljenih oblik varčevanja, katerega namen je z rednimi mesečnimi vplačili, ki so lahko nizka, privarčevati lep znesek na dolgi rok.
Naši finančni strokovnjaki vam bodo brezplačno pripravili osebni načrt, ki je v celoti prilagojen vašim finančnim ciljem in prioritetam. Pridobite ga z oddajo obrazca na tej povezavi.

Če kljub zaupanju v strokovnjake radi tudi sami spremljate dogajanje na trgih in stanje svojega finančnega premoženja, vam je pri Triglav Skladih vedno na voljo aplikacija Triglav Skladi ali spletni pregled Moj račun. Svojega upravljavca lahko tudi kadarkoli pokličete in se z njim posvetujete in pogovorite o morebitnih dvomih. Za vse, tudi nevlagatelje, ki o naložbah še premišljujete, pa je na naši spletni strani na voljo »tečajnica vzajemnih skladov«, ki v vsakem trenutku prikazuje vse najbolj aktualne podatke o stanju vzajemnih skladov ter njihove pretekle donosnosti.