Obeti za 2022

Triglav Skladi Obeti za zadnje cetrtletje 2021

V tokratnem Naložbenem komentarju poleg povzetka dogajanj v preteklem četrtletju predstavljamo obete za leto 2022.

Priporočamo tudi ogled hitrega videopovzetka, celoten komentar z dodatnimi podatki ter interpretacijami pa si prenesite z izpolnitvijo spodnjega obrazca.

Obeti 2022

Vlagatelji v leto 2022 vstopajo z odlično popotnico iz leta 2021, ki je na poti, da postane najdonosnejše leto zadnjih 20 let. Od kod izvirajo razlogi za optimizem?

V prispevku boste izvedeli, zakaj ohranjamo naklonjenost do tveganih naložb in zakaj leto ne ponuja veliko za lastnike obveznic.

V nadaljevanju sledi predstavitev regijskih in sektorskih razmer in povzetek, katere regije in sektorji bodo po našem mnenju najbolj obetavni v letu 2022.

Ne glede na omejen potencial bo dogajanje zanimivo tudi na obvezniškem trgu, katerega bo zaznamovalo napovedano umikanje spodbujevalne monetarne politike.

Na koncu podajamo pregled dejavnikov, ki bi lahko negativno učinkovali na kapitalske trge.

V družbi se na različne načine posvečamo vidikom trajnosti. Evropa na tem področju išče svojo priložnost, kar vsekakor pozdravljamo. Ob tej priložnosti si bom sposodil zapis z naše novoletne voščilnice: »Želim vam veselo vzdušje, jasno ekološko zavedanje, obnovljivo pozitivnost in neizčrpno energijo za z iskrenimi odnosi oplemeniteno novo leto.«
Srečno!

Prenesite naložbeni komentar

Izpolnite spodnji obrazec in si prenesite naložbeni komentar.