Obeti za prvo četrtletje 2024: Naložbeni komentar

woman sitting on a street with laptop and headphon 2023 11 27 05 30 49 utc min 1

V tokratnem Naložbenem komentarju poleg povzetka dogajanj v preteklem četrtletju predstavljamo obete za leto 2024.

Oglejte si hiter videopovzetek, celoten komentar z dodatnimi podatki ter interpretacijam pa prenesite tukaj.

Dogajanje v preteklem obdobju

Za nami je donosno četrtletje. Matjaž Pogorevc vam je v komentarju orisal ključne dogodke na kapitalskih trgih v zadnjem lanskem četrtletju in donose pomembnejših indeksov. Hkrati pojasnjuje, kaj je poganjalo trge v minulem četrtletju ter katera tveganja ostajajo v mislih vlagateljev.

Obeti za leto 2024

Vlagatelji v leto 2024 vstopajo optimistično na krilih dobrega leta 2023. Preteklo leto se je izkazalo za odlično vstopno točko, tako za delniške, kot tudi za obvezniške trge.

Zakaj smo ob vstopu v novo leto optimistični?

V Naložbenem komentarju boste izvedeli, zakaj ohranjamo višjo naklonjenost do delniških in obvezniških naložb ter zakaj menimo, da bosta ta naložbena razreda v letu 2024 ponujala več priložnosti kot trg denarja.

V komentarju vam predstavljamo tudi svoje poglede glede regijske izpostavljenosti in kako nanjo vpliva sektorska sestava ter seveda naše videnje sektorske izpostavljenosti. Lahko preberete tudi, kateri sektorji so nam všeč, do katerih priporočamo nižjo izpostavljenost in kateri sektor bo najbolj na udaru zaradi zelenega prehoda.

Podrobneje si lahko pogledate pričakovanja za obvezniške trge, na katere bo letos vplivalo kar nekaj pozitivnih silnic.

V zaključku komentarja pa vam, kot vsako leto, ponujamo še pregled dejavnikov, ki bi lahko letos negativno učinkovali na kapitalske trge.

Želim vam donosno 2024!

Prenesite celoten naložbeni komentar

Ustvarite si podrobnejšo sliko dogajanja in pričakovanj na finančnih trgih. Prenesite brezplačen naložbeni komentar, ki so ga pripravili naši naložbeni strokovnjaki. 

POMEMBNO

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

i