Obeti za tretje četrtletje 2022

TS banner NK 1300x353

V tokratnem Naložbenem komentarju poleg povzetka dogajanj v preteklem četrtletju in predstavitve obetov za tretje letošnje četrtletje razmišljamo tudi o posledicah višjih obrestnih mer za vlagatelje. 

Priporočamo tudi ogled hitrega videopovzetka, celoten komentar z dodatnimi podatki ter interpretacijami pa si prenesite z izpolnitvijo obrazca.

Dogajanje v preteklem obdobju

Za nami je še eno zahtevno četrtletje, v znamenju padcev na delniških in obvezniških trgih. Skrbi vlagateljev so podobne kot v prvem četrtletju, razlika je samo v njihovi pomembnosti. Če je prejšnjič močno odmevala vojna v Ukrajini, so tokrat najbolj odmevale reakcije centralnih bank na inflacijske pritiske. Ameriška Fed je še tretjič letos dvignila obrestno mero, junija celo 3-krat več kot znaša »običajni« dvig, ECB pa je bila zaradi zvišanih zahtevanih donosnosti državnih obveznic primorana sklicati izredni sestanek.

Obeti za tretje letošnje četrtletje

Centralne banke v razvitem svetu so spoznale, da je inflacija dosegla nelagodno visoke ravni. Ali še upajo, da bodo sposobne krmariti med recesijo in inflacijo?

Po padcih tečajev delnic in obveznic se je potencial tveganih naložb zvišal. Sodelavec v osrednji temi pojasnjuje, kako naj v obdobju višjih (rastočih) obrestnih mer ravna vlagatelj.

Pomembna sprememba se nanaša na regijsko alokacijo. Preverite, zakaj so trgi v razvoju ponovno vredni razmisleka.

Sektorje smo pozicionirali za pozno fazo ekonomskega cikla. V obetih za naslednje četrtletje si preberite, kateri sektorji so najbolj privlačni.

Na obvezniškem trgu še vedno priporočamo previdnost. Z rastjo zahtevanih donosnosti je sicer potencial obveznic za dolgoročne vlagatelje že privlačen.

Želimo vam prijeten poletni oddih in donosno obdobje za vaše prihranke.

Prenesite naložbeni komentar

Izpolnite spodnji obrazec in si prenesite naložbeni komentar.