Mitja Baša naj upravljavec obdobja 2019-2021, Alexandr Gutirea drugi

dan mojih financ v2

V Kristalni palači se je 19. aprila odvil 12. dan Mojih financ v organizaciji revije Moje finance. Kot vsakič so tudi tokrat izpostavili najuspešnejše sklade ter razglasili najboljše upravljavce skladov.

V družbi Triglav Skladi smo ponosni, da sta se na prvi dve mesti uvrstila naša sodelavca – Mitja Baša, ki upravlja sklada Triglav Hitro rastoča podjetja in Triglav Top Brands, je prejel laskavi naziv naj upravljavca triletnega obdobja, tesno za njim na drugo mesto pa se je uvrstil Alexandr Gutirea, ki upravlja sklada Triglav Aktivni in Triglav Azija. 

Kot so obrazložili organizatorji, si je Mitja prvo mesto prislužil zaradi upravljanja sklada s petimi zvezdicami Triglav Top Brands, Alexandr pa za upravljanje sklada Triglav Azija, za kar je bil prav tako nagrajen s petimi zvezdicami. Prvouvrščena sta bila zelo izenačena po točkovanju in zmagovalca je odločilo zadnje merilo, ki loči upravljavca po presežku vzajemnega sklada nad primerjalnim indeksom, merjeno z informacijskim kazalnikom. Pri tem je bil Mitja za odtenek uspešnejši, saj je premagal primerjalni indeks za devet odstotnih točk, Alexandr pa za šest odstotnih točk.

Obenem smo se v Triglav Skladih razveselili še treh nagrad za naše vzajemne sklade, in sicer za denarni sklad Triglav Sklad denarnega trga EUR (upravljavec: Aleš Čačovič) za triletno obdobje v kategoriji denarni EUR, delniški Triglav Top Brands v kategoriji delniški globalni za triletno obdobje ter delniški Triglav Azija v kategoriji delniški Azija – Oceanija za tri- in desetletno obdobje.

12. dan Mojih financ se je sicer začel z okroglo mizo »Obrestne mere, inflacija, geopolitična tveganja: kako naj se znajde vlagatelj«, na kateri je sodeloval tudi Sašo Ivanović, direktor področja upravljanja investicijskih skladov v naši družbi.

Več o dogodku ter najboljših vzajemnih skladih v preteklem tri- in desetletnem obdobju si lahko preberete v članku na spletni strani Moje finance. Ponosni smo in veseli, da imamo v naši družbi take sodelavce, seveda pa vse nagrade in nazive jemljemo kot močno zavezo za naprej, da bomo tudi v prihodnje tako skrbno in odgovorno ravnali s sredstvi naših vlagateljev ter jih poskušali čim bolj preudarno oplemenititi.