Slovenci imamo najraje depozite in radi plačujemo zanje!

Slovenci imamo najraje depozite in radi placujemo zanje

Trenutno skoraj 20 milijard evrov, ki so jih privarčevala slovenska gospodinjstva, leži na bančnih računih. Nekaj od teh je vezanih v depozitih, ne glede na to pa njihova vrednost ne raste. Le 3 milijarde evrov se plemeniti v skladih, ki jih vodijo registrirane družbe za upravljanje.

Tudi vi raje plačujete, da vaš denar nekje “počiva”, kot da bi strokovnjaka angažirali za to, da vaš denar izkušeno investira? Torej kaj izbrati; varčevanje v nogavicah, depozit ali varčevanje v vzajemnih skladih? Katere oblike varčevanja so bolj varne in kje se skriva največ možnosti, da boste pridobili dodatna sredstva?

Za primerjavo smo naredili kratek izračun; kam lahko spravite 50 EUR mesečno in česa se lahko nadejate po 20-ih letih.

Varčevanje po domače

Mesečni znesek varčevanja: 50 EUR
Mesto varčevanja: predal z nogavicami
Priporočeno obdobje varčevanja: 20 let
Povprečni predvideni letni donos: 0
Privarčevali ste 12.000 EUR

Bančni račun

Mesečni znesek varčevanja: 50 EUR
Mesto varčevanja: hranilnica ali banka
Priporočeno obdobje varčevanja: 20 let
Povprečni predvideni letni donos: spremenljiva obrestna mera
Privarčevali ste 12.310 EUR

Zaslužite si za svoje želje.

Mesečni znesek varčevanja: 50 EUR
Mesto varčevanja: Triglav Skladi
Priporočeno obdobje varčevanja: 20 let
Povprečni predvideni letni donos:  6 % ali preko 10.000 EUR tekom celotnega vlaganja.
Privarčevali ste 22.671 EUR

Prednosti varčevanja z vlaganjem v vzajemne sklade so še stalna likvidnost, saj lahko enote premoženja kadarkoli prodate in pridobite finančna sredstva, strokovno vodenje izkušenih upravljavcev, česar denar v depozitih nikoli ne izkusi in seveda donos, ki je neprimerljivo višji kot pri kateremkoli bančnem depozitu. Ob tem seveda nastanejo tudi določeni stroški, vendar ti nikakor niso različni od stroškov, ki jih banki plačujete, da vodi vaše račune. Vprašanje je preprosto; boste plačevali, da nekdo hrani vaš denar ali za to, da ga nekdo strokovno upravlja in ga pomembno plemeniti?

”Varčevanje po domače” vam iskreno odsvetujemo, saj ljudje nismo najboljši upravljavci svojega premoženja. Najbolje je izbrati varčevanje, kjer bomo na mesečni ravni od svojih dohodkov odtegnili nižjo višino sredstev in jih dali na stran, ne da bi se za to morali odrekati svojemu življenjskemu stilu. Prav taka majhna sredstva se lahko z leti spremenijo v pomembne prihranke. Kot pravi že dobro poznani rek – kamen na kamen, palača.

Mi vam svetujemo, da sklenete Varčevalni načrt v Triglav Skladih z rednimi mesečnimi zneski.

Mesečnim nizkim zneskom lahko občasno, za spodbudo dodate tudi občasen višji vložek. To je dokazano najboljši način, da bodo vaša sredstva dolgoročno opazno pridobila svojo vrednost.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi na info@triglavskladi.si ali telefonski številki 080 1019.