Triglav Skladi 02.1 Bolje je zaceti danes kot jutri

Kar lahko storite danes, ne odlašajte na jutri

Pri varčevanju v skladih gre za vlaganje sredstev v vrednostne papirje – torej v delnice in obveznice. Njihova vrednost nenehno niha, zato začetnike pogosto skrbi, da bi začeli investirati v napačnem trenutku. A pri dolgoročnem varčevanju z rednimi, mesečnimi vplačili je ta skrb odveč. Vsak čas je pravi čas za začetek varčevanja v skladih.

Z rednimi vplačili si zagotovite ugodno povprečno nakupno vrednost vrednostnih papirjev. Redno vplačevanje na dolgi rok je torej največja zaščita pred borznimi padci. Primeren čas za začetek vlaganja v sklade je tudi finančna kriza. Takrat so cene vrednostnih papirjev nižje, zato lahko za isto vsoto denarja kupite več enot. Ob koncu finančne krize vrednost kupljenih delnic in obveznic naraste, s tem pa tudi vrednost vaše naložbe.

Triglav Skladi 02.2 Ne omejujejo nas dejstva ampak zmotna prepricanja

Ne omejujejo nas dejstva, ampak zmotna prepričanja

Normalno je, da vam je mar za svoj denar. Zato je dolgoročno varčevanje v skladih najvarnejša in najdonosnejša oblika varčevanja,  vaše premoženje pa je v varnih rokah naših strokovnjakov. 

Izbrali smo tri najpogostejše mite, povezane z varčevanjem:

1. »Imam premalo denarja, da bi varčeval.«

Ena od prednosti varčevanja v Triglav vzajemnih skladih je, da lahko vlagate tudi nižje zneske v višini nekaj 10 evrov. 

2. »Če bom varčeval, si ne bom mogel ničesar privoščiti.«

Varčevanje je vedno dobra naložba. Gre za porabo denarja, investiranega v prihodnost. Vsekakor to ne pomeni, da se morate odreči vsemu, kar vas veseli, le premišljeno morate razporediti sredstva.  

3. »Premlad ali prestar sem, da bi varčeval.«

Prepričanje, da ste premladi za varčevanje, je ena od najpogostejših finančnih napak mladih. Za varčevanje niste nikoli premladi. Prej boste začeli varčevati, prej boste lahko dosegli svoje finančne cilje. Enako je s starostjo. V primeru, da so vse vaše finančne obveznosti že zapadle, si lahko privoščite višja mesečna vplačila, kar pomeni, da boste svoj finančni cilj dosegli prej.

Triglav Skladi 02.3 Prvi koraki v pravo smer so enostavni

Prvi koraki v pravo smer so enostavni

1. Zmanjšajte svojo potrošnjo

Začnite tako, da nekaj mesecev beležite vse svoje prihodke in odhodke. Tako boste dobili natančno sliko svojih financ. Nato se vprašajte, kje lahko privarčujete. Postavite si cilj, da boste mesečno privarčevali od 20 do 50 EUR. 

2. Odplačajte svoje dolgove

Vaš cilj naj bo, da se prenehate zadolževati in vsak mesec porabite manj, kot zaslužite.

3. Varčujte preudarno 

Prvi korak je oblikovanje varnostne rezerve za nepredvidljive dogodke. Ko je ta del odkljukan, začnite razmišljati o plemenitenju premoženja. Najprimernejši način preudarnega in enostavnega plemenitenja pa je ravno izbira vzajemnih skladov.

Triglav Skladi 02.4 Izberite najboljse varcevanje zase

Izberite najboljše varčevanje zase

Če ste se odločili za varčevanje v vzajemnih skladih in želite pridobiti dodatne informacije, se lahko vedno obrnete na naše finančne strokovnjake. Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in vam pripravili osebni varčevalni načrt, ki najbolje ustreza vašemu finančnemu stanju, željam in potrebam.

Izdelava varčevalnega načrta je hitra in brezplačna. Vse, kar potrebujemo, je nekaj osnovnih podatkov. Zato nikar ne odlašajte – prej ko boste začeli varčevati, prej boste uresničili svoje življenjske cilje.

 • 1

  Registrirajte se

  Registracija je hitra in enostavna. Potrebujete le nekaj osebnih podatkov.

 • 2

  Potrdite identiteto

  Za potrditev identitete potrebujete veljavno digitalno potrdilo.

 • 3

  Uredite prihranke

  Nastavite si ponavljajoča mesečna vplačila, vložite že privarčevana sredstva ali kombinacijo obojega.

 • 4

  Ohranite nadzor

  Glede na želene donose in razmere na trgu lahko s sredstvi prosto razpolagate in jih razporejate med Triglav Skladi.

Odpri račun

Naložbeni skladi

Zaslužite si več, zato preverite naložbene priložnosti, ki vam lahko učinkovito pomagajo plemenititi vaše premoženje.