Sob 16 Jun 2018

Najpomembnejši teden v letošnjem letu?

Za nami je teden, ki so ga mnogi označili kar za najpomembnejšega v letu 2018. Ponedeljek je bil čas za prve analize sestanka skupine G7, ki se je neslavno zaključil šele po dejanskem zaključku. 

Kakopak s tvitanjem ameriškega predsednika. V torek smo bili priča zgodovinskemu srečanju v Singapurju, ki je sicer prinesel nekaj žarkov upanja, za kaj več pa bo vendarle potrebno še precej več časa in modrosti na vseh straneh. Kar nekoliko v senci tega dogodka so isti dan v spodnjem domu britanskega parlamenta začeli razpravo o tako imenovani brexitski zakonodaji. Ključna vprašanja še vedno ostajajo neodgovorjena, zdi se, da predsednica dobiva vse več nasprotnikov tudi v lastnih vrstah. Nato so v prvo vrsto stopile centralne banke – in to vse tri najpomembnejše. Najprej FED, ki je po pričakovanjih zvišal ključno obrestno mero, manj pričakovano pa namignil, da jo utegne letos povišati še dvakrat. Finančni trgi so novico pospremili z okrepitvijo dolarja ter pritiski na valute trgov v razvoju. Za nekaj več presenečenja je poskrbela ECB, čeprav so nekateri signali že nakazovali, da bo končno prišlo do preobrata v politiki banke. Ne sicer takoj, je pa le nekako začrtana pot. Tako bo konec poletja banka zmanjšala mesečno kvoto za odkup obveznic za polovico, konec leta pa program v celoti opustila. Jasno, če bodo razmere to dopuščale. Ključna obrestna mera ostaja seveda nespremenjena in jo bo, kot kaže, spremenil šele prihodnji guverner. V nasprotju z njima je japonska centralna banka napovedala nadaljevanje nestandardnih ukrepov in hkrati znižala oceno inflacije za okoli pol odstotne točke glede na predhodno napoved. Finančni trgi se na odločitev niso pretirano odzvali. Morda je tako za največje presenečenje poskrbela kitajska centralna banka, ki je zaradi bojazni, da druga največja svetovna ekonomija izgublja zagon, ohranila ceno denarja nespremenjeno. Odziv investitorjev je potisnil indeks kitajskih delnic na najnižjo raven po septembru 2016.

Avtor: Gašper Dovč, Triglav Skladi

DNEVNIK: 16. 6. 2018, BORZNI KOMENTAR

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevalni nasveti

Kako v 5 korakih začeti z varčevanjem denarja

Pripravite si svoj načrt